Help
Over 24 uur je boek in huis?
Deze melding sluiten
Hulp nodig?
Heeft u hulp nodig? Wij helpen u graag!
Direct aan de slag

Tips voor de opmaak van uw boek

Het formaat van uw bestanden

Het formaat van het door u geüploade PDF-bestanden voor het binnenwerk en de omslag van uw boek wordt door ons systeem automatisch herkend. Indien u uw boek in een ander formaat wilt laten drukken dan het formaat waarin het bestand gemaakt is, kunt u na het uploaden van uw bestanden het gewenste formaat kiezen.

Houd er rekening mee dat wanneer bestanden geschaald worden naar een formaat anders dan het formaat waarin het bestand is opgemaakt, uw bestand geschaald wordt naar het juiste formaat en indien nodig een witrand in de pagina wordt geplaatst. Wanneer u uw bestand bijvoorbeeld opmaakt in formaat A4 staand en het wilt laten drukken in formaat A4 liggend, wordt het in de hoogte verkleind en worden er rechts en links witranden toegevoegd. U kunt in de preview zien hoe uw bestand er in boekvorm uit komt te zien, in het formaat dat u kiest voor uw boek.

Wij raden altijd aan uw bestand op te maken in het formaat waarin u uw boek wilt laten drukken, om verrassingen te voorkomen. In Word kunt u bij “Pagina-indeling” het formaat van uw bestand wijzigen. Hou er rekening mee dat bij het omzetten van het bestand naar PDF met een PDF-writer het formaat van de pagina ook in de PDF-writer ingesteld dient te worden.

De volledigheid van uw bestanden

Wij drukken uw bestanden precies zoals u deze aanlevert, u bepaalt de inhoud van uw boek volledig zelf. Houdt er daarom rekening mee dat de lay-out volledig naar wens is, indien gebruikt de paginering klopt en afbeeldingen op de juiste plaats in uw bestand staan.

Omdat de pagina’s van uw binnenwerk in de rug van uw boek worden gelijmd, raden we aan altijd rekening te houden met een marge. Indien de marge waarmee u rekening houdt te klein is, is het deel van de pagina dat in de rug wordt gelijmd net niet zichtbaar na het drukken van uw boek.

Voor paperback boeken raden we een marge van 2 centimeter aan. Voor hardcover boeken raden we een marge van 2,5 centimeter aan.

Bij ringbandboeken of geniete boeken is geen marge nodig, omdat u deze boeken kan openen tot aan de rug.

De pagina’s van uw bestand voor het binnenwerk

Het totaal aantal pagina’s van uw binnenwerk dient altijd deelbaar te zijn door vier. Indien dit niet het geval is vullen wij uw bestand automatisch aan met blanco pagina’s, hou hier rekening mee bij de opmaak van uw bestand.

Wij beginnen rechts met drukken, wat betekent dat de eerste pagina van uw PDF-bestand voor het binnenwerk altijd rechts komt te staan. De tweede pagina van uw PDF-bestand wordt op de achterzijde van de eerste pagina gedrukt. Alle even pagina’s van uw PDF-bestand worden links gedrukt, alle oneven pagina’s rechts.

U uploadt voor het binnenwerk een PDF-bestand waarin alle pagina’s onder elkaar staan, u maakt uw binnenwerk dus niet op als spreads.

Voor het maken van uw boek is een minimum aantal pagina’s vereist. Het minimum aantal pagina’s verschilt per bindingswijze. Indien uw bestand minder dat het minimum aantal pagina’s heeft kunt u ook een zwaardere papiersoort kiezen voor uw boek. Met de prijzencalculator kunt u berekenen wat het minimum aantal pagina’s per bindingswijze is.

Per bindingswijze is ook sprake van een maximum aantal pagina’s. Met de prijzencalculator kunt u berekenen wat het maximum aantal pagina’s per bindingswijze en papiersoort is.

De omslag van uw boek

De binnenzijde van de omslag van uw boek kan niet bedrukt worden, ongeacht welke bindingswijze u kiest.

Bij hardcover boeken zit tussen de omslag en de eerste gedrukte bladzijde van je binnenwerk een extra witte bladzijde, een zogenaamd schutblad. Deze is wit en kan niet bedrukt worden. Met het binnenwerk van uw boek wordt altijd rechts begonnen.

Beste EZbookmakers,

Het advies van het RIVM van afgelopen donderdag volgend, hebben wij de volgende maatregelen genomen. Deze zijn per direct van kracht:

Alle huidige opdrachten liggen op schema en zullen op tijd uitgeleverd worden. We hebben voldoende materialen op voorraad. Indien nodig kunnen wij uitwijken. Ons serviceniveau blijft dus onverminderd net als onze levertijden.

Wij houden alle ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en treffen waar nodig is verdere maatregelen. De maatregelen die we nu getroffen hebben zijn preventief en wij vertrouwen erop dat dit voor nu voldoende is. Het zorgen voor uw en onze gezondheid heeft onze hoogste prioriteit.

Met vriendelijke groet,
EZbook.nl

Susanne Kegels
Directeur Operations