Help
Over 24 uur je boek in huis?
Deze melding sluiten
Hulp nodig?
Heeft u hulp nodig? Wij helpen u graag!
Direct aan de slag

Opmaak van de bladzijden

Het is belangrijk dat uw document als u het ons toestuurt volledig en compleet opgemaakt, is. Dat houdt in: de pagina – einden zijn geplaatst, de paginanummering klopt, lettertypen en afbeeldingen zijn compleet beschikbaar (zie daarvoor ook onze PDF-hulp), Cover-en achterkant zijn vormgegeven enzovoort.

We raden u bovendien aan als eerste de tekstcorrecties af te sluiten en uw boekformaat te kiezen (richt de breedte en hoogte van de bladzijden overeenkomstig het boekformaat in). Let u er vooral op, fouten die u kunt voorkomen al vooraf te elimineren, zoals bijvoorbeeld hoofd- en kleine letters, teveel spaties voor een volgend woord of leesteken enzovoort.

Voordat u dan met de opmaak begint moet u eerst beslissen op welke manier u later uw document tot uitgangsdocument voor het drukken (dus een PDF-bestand) wilt converteren. Deze conversie kunt u of met het betaalde programma Adobe PDF uitvoeren of met het door ons aanbevolen, gratis PDF-writer eDocPrintPro (zie daarvoor ook onze PDF-hulp). Voordat u met het maken van uw document begint moet u het door u gekozen PDF-stuurprogramma installeren en als uw standaardprinter instellen. Zo voorkomt u verschuivingen in de lay-out die bij een latere overstap naar het printerbesturingsprogramma zouden kunnen optreden. Het standaard printer besturingsprogramma stelt u via het printermenu in (bij het Windows besturingssysteem gaat dat via „Start“ „Configuratiescherm“ „Printer“)