Help
Over 24 uur je boek in huis?
Deze melding sluiten
Hulp nodig?
Heeft u hulp nodig? Wij helpen u graag!
Direct aan de slag

Uitleg over het binnenwerk

Het binnenwerk van uw boek maakt u volledig zelf bij EZbook.nl, wij wijzigen niets aan uw geüploade bestanden. U bepaalt zelf dus volledig hoe uw bestanden er in boekvorm uit komen te zien. Houdt er daarom rekening mee dat de lay-out volledig naar wens is, indien gebruikt de paginering klopt en afbeeldingen op de juiste plaats in uw bestand staan. Tips over de opmaak van uw binnenwerk vindt u hier.

U uploadt het PDF-bestand van het binnenwerk van uw boek heel eenvouding in onze boekmaak tool.

Het formaat van uw bestand voor het binnenwerk

Het formaat van het door u geüploade bestand voor het binnenwerk van uw boek wordt door ons systeem automatisch herkend. U kunt ervoor kiezen uw boek in een ander formaat te laten drukken dan het formaat waarin u het bestand hebt opgemaakt. Houdt in dat geval rekening met verkleining of vergroting van het bestand. Na het uploaden van uw bestand kunt u het gewenste formaat voor uw boek kiezen.

Indien uw bestand evenredig geschaald kan worden naar het formaat waarin u uw boek wilt laten drukken zal uw bestand enkel kleiner of groter in boekvorm worden gedrukt. Wanneer uw bestand niet evenredig verkleind of vergroot kan worden wordt door het systeem een extra witrand aan het bestand toegevoegd, om het naar het juiste formaat te schalen. We rekken uw bestand dus niet pagina vullend uit, hierdoor zouden verhoudingsverschillen kunnen ontstaan.

Wij raden altijd aan uw bestand op te maken in het formaat waarin u uw boek wilt laten drukken, om verrassingen te voorkomen. In Word kunt u bij “Pagina-indeling” het formaat van uw bestand wijzigen. Houdt er rekening mee dat bij het omzetten van het bestand naar PDF met een PDF-writer het formaat van de pagina ook in de PDF-writer ingesteld dient te worden.

Twee voorbeelden van het schalen van bestanden:

1. U maakt uw binnenwerk op in formaat A4 staand en u wilt uw boek laten drukken in formaat A5 staand.
Dit betekent dat uw bestand 31% verkleind dient te worden om het om te zetten van A4 naar A5.

2. U maakt uw binnenwerk op in formaat A4 staand en u wilt uw boek laten drukken in formaat Vierkant (20,5 * 20,5 centimeter).
Dit betekent dat uw bestand 31% verkleind wordt, om van de hoogte van uw bestand 20,5 centimeter te maken. De breedte van uw bestand wordt automatisch meegeschaald om verhoudingsverschillen te voorkomen. Dit betekent dat de breedte van uw bestand 14,5 centimeter wordt. Uw bestand wordt in het midden gecentreerd en aan beide zijden links en rechts wordt een witte rand geplaatst van 3 centimeter.

Let op: bekijk de preview altijd goed voordat u uw boek bestelt. Hierin ziet u precies hoe uw bestand er in boekvorm uit komt te zien, inclusief eventuele schaling.

Tip: wanneer u uw bestand dat opgemaakt is in formaat A4 als A5 wilt laten drukken, kunt u als test voor de leesbaarheid van uw tekst en/of afbeeldingen zelf twee pagina’s op één pagina laten afdrukken. U ziet dan exact hoe uw bestand er in boekvorm uit komt te zien. Hetzelfde geldt voor bestanden opgemaakt als A5, die u wilt laten drukken in formaat A6.

Let op: uw PDF-bestand kan maximaal 200 MB groot zijn. Indien uw bestand groter is dan 200 MB neem contact op met onze Klantenservice via email klantenservice@ezbook.nl of per telefoon 035- 8880652.

Transparanten kunnen niet afgedrukt worden. Wanneer u transparanten in uw bestanden gebruikt heeft kunt u in de preview kunt u zien hoe uw bestand er na drukken uit komt te zien. Neem contact op met onze Klantenservice indien uw transparanten niet zoals door u bedoeld afgedrukt kunnen worden.

Het bestand voor het binnenwerk van uw boek wordt automatisch voorzien van bleed. In de preview kunt u zien welk deel van de pagina gebruikt wordt als bleed.

Beste EZbookmakers,

Het advies van het RIVM van afgelopen donderdag volgend, hebben wij de volgende maatregelen genomen. Deze zijn per direct van kracht:

Alle huidige opdrachten liggen op schema en zullen op tijd uitgeleverd worden. We hebben voldoende materialen op voorraad. Indien nodig kunnen wij uitwijken. Ons serviceniveau blijft dus onverminderd net als onze levertijden.

Wij houden alle ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en treffen waar nodig is verdere maatregelen. De maatregelen die we nu getroffen hebben zijn preventief en wij vertrouwen erop dat dit voor nu voldoende is. Het zorgen voor uw en onze gezondheid heeft onze hoogste prioriteit.

Met vriendelijke groet,
EZbook.nl

Susanne Kegels
Directeur Operations